Kategori Hudpleje

 • Ă…h ĂĄh. Din baby græder, og han ser ubehageligt ud. NĂĄr du tjekker hans ble, ser du plettet rød hud, der ser ud som om den er blevet brændt. Dette er et klassisk tegn pĂĄ ble udslæt. Blæseudslæt er en form for dermatitis, et hududslæt, der sker, nĂĄr det omrĂĄde af huden der er dækket af bleen bliver betændt.
 • I smĂĄ mængder øger pebermynte olieproduktionen i huden. Kamille, gulerodsfrø og helikrysum reducerer betændelse, som kan ledsage tørre hudsygdomme. De to sidstnævnte hjælper endda med at slippe af med prækancerholdige hudsygdomme, der normalt optræder som ophøjede misfarvninger pĂĄ omrĂĄder, der er mest udsatte for solen, sĂĄsom hænder og ansigt.
 • Solen. Folk har tilbedt det i tusindvis af ĂĄr. Men kun i det sidste ĂĄrhundrede har folk tilbedt solen ved at bage sig til en gylden solbrun, som ofte maskerer en vred rødbrænding. Hvis du har overeksponeret din hud til solen og ender med solskoldning, kan disse hjemmehjælpemidler gøre dig lidt mere behagelig, indtil Moder Natur kan helbrede brændingen.
 • Rynker. De ser sød pĂĄ en shar-pei hvalp. PĂĄ menneskekroppen betragtes de som mindre tiltrækkende. Og mens shar-pei vokser sine rynker, har de pĂĄ folk en tendens til at uddybe. Det er en del af aldringsprocessen. Hud skylder meget af sin fasthed et fibrøst protein kaldet collagen. En anden type protein, elastin, leverer sin forĂĄr.
 • Hvis du har fedtet hud, kan du føle, at du for evigt kæmper med et tabt slag for at fjerne skinnet fra din hage og pande. Du kan sandsynligvis takke dine gener for glansen: Overdreven fedtet hud er et problem, der ofte afleveres gennem generationer inden for en familie. Ændringer i hormon niveauer, som dem, der opstĂĄr i teenageĂĄrene og begyndelsen af ​​20'erne, kan forĂĄrsage, at huden bliver olieagtig og udløser udbrud af acne.
 • De fleste kvinder ville lige sĂĄ snart gĂĄ hjem uden makeup, da de ville gĂĄ ud af døren uden at bære bukser. Makeup er et vigtigt, og derfor er en af ​​kvinders vigtigste tilbehør hendes kosmetikpose - den lille pose, der holder hvert redskab, hun har brug for til at se frisk ud over hele dagen og natten.
 • Ingen kan lide at gĂĄ rundt med en blĂĄ mærke. Folk ser en blĂĄ mærke, og de tror, ​​du bor i en efterskole-special eller du er en komplet klutz. Begge er dĂĄrlige, men heldigvis for dig og din sort-og-blĂĄ krop er der masser af helt naturlige mĂĄder at slippe af med blĂĄ mærker hurtigere. PĂĄ den mĂĄde behøver du ikke at dække disse blĂĄ mærker med økologisk tvivlsomme kosmetik.
 • Af alle de utallige mennesker ramt af ubehagelig kropslugt gennem historien, er det svært at finde en sag mere ekstrem end den romerske kejser Galerius, der regerede fra 305 til 311. Galerius var en grusom monark, der forfulgte tidlige kristne, og nogle mente, at Guddommelig gengældelse blev besøgt pĂĄ ham i form af en mystisk sygdom.
 • De hjælper dig med at spise, tale, fløjte og kysse, men hvor godt kender du dine læber? Ved du, at de er følsomme og tynde Det er ikke en lille; det er bare en kendsgerning i vores anatomi. Vores hud bestĂĄr af tre lag: epidermis, dermis og et subkutant fedtlag.Stratum corneum topper epidermis som et beskyttende lag (mod bakterier, fugt tab, varme og lys), men huden pĂĄ vores læber er meget tyndere end huden dækker det meste af vores krop - faktisk pĂĄ vores læber dette beskyttende lag er fire til fem gange tyndere sammenlignet med huden pĂĄ vores ansigt [kilde: Chan].
 • Du har arbejdet pĂĄ gĂĄrden og rippede alle uønskede ukrudt ud. Visst, græs kan gøre dig lidt kløende, men nu riper du et lille rødt plaster og undrer dig over, hvor det kommer fra. Kan det være hududslæt? Hududslæt er almindelige, og der er mange af dem. Nogle kommer fra en allergisk reaktion, mens andre kan være svampe eller virale.
 • For mange mennesker er der intet sĂĄ værdifuldt, uskyldigt eller forsvarsløst som en baby. Derfor kan det være mere end lidt alarmerende, nĂĄr babyer udvikler misfarvede, skællede, crusty patches over deres bløde nye hud. Denne betingelse er kendt for læger som seborisk dermatitis, og til resten af ​​os som vuggehætte.
 • Solen kan gøre meget mere skade end blot at give dig en smertefuld solskoldning. Dermatologer (hudlæger) siger, at langvarig udsættelse for sollys forĂĄrsager brune pletter; røde, skællede pletter; tørring og rynke og værst af alt, hudkræft. Men hvordan undgĂĄr du solen? Det er vanskeligt. Nogle gange kan din dag pĂĄ stranden vise sig at være meget mere solbrændt end sandfyldt.
 • Er du en af ​​de 7,5 millioner amerikanere, der lider af psoriasis [kilde: National Psoriasis Foundation]? Denne kroniske, ikke-smitsomme sygdom pĂĄvirker din hud, nĂĄr din krops immunsystem sender ukorrekte signaler for at udløse væksten af ​​hudceller. Psoriasis kan forekomme pĂĄ nogen del af kroppen.
 • Mange kvinder føler sig nøgen uden læbestift og ville ikke tænke pĂĄ at forlade huset uden det. Det er dog en travl verden, og de fleste kvinder har en to-do-liste en kilometer lang. En jam-pakket skema forlader ikke tid til hyppige pit stop for at genanvende læbestift. Kvinder ønskede at vĂĄgne op, sætte deres ansigt pĂĄ og fĂĄ det til at blive der, uanset hvor meget der talte, spiste, drikke eller kysse de gjorde.
 • Din hud er dit største organ, og det gør meget mere end blot at forhindre, at du spilder ud over hele stedet. Hudceller udskifter hele tiden sig selv, og rejser fra indersiden af ​​din epidermis (din huds yderste lag) til ydersiden af ​​din hud. Som hudcelle aldre og nærmer sig hudens overflade flader den døende celle ud.
 • Klandre reklamemanden, der miskendte det i 1930'erne, men atletens fod har intet at gøre med atleter. Det er en svampeinfektion i fødderne. OgsĂĄ kendt som tinea pedis, eller "ringorm af fødderne", det har heller ikke noget at gøre med orme. Trichophyton-svampen, der forĂĄrsager rødmen, kløe, revner og skalering af atletens fod, kan ogsĂĄ inficere hovedbunden, hvor det forĂĄrsager hĂĄrtab og skællede pletter; kroppen, hvor det forĂĄrsager runde, røde, skællede pletter, der kløe; og lysken, hvor den sĂĄkaldte "jock kløe" forĂĄrsager kløe og fortykkelse af huden.
 • Du er formentlig bekendt med den type negle misfarvning, der opstĂĄr, nĂĄr du bruger mørk neglelak. Det kan efterlade en farvetone selv efter flittig gnidning med neglelakfjerner. Den slags farvning er ret ligetil og let at klare med en søm primer. Nogle gange kan uberørte negle vise unikke nuancer.