Kategori Mentalt helbred

 • Forestil dig dig selv bag rattet og kom pĂĄ en fire-vejs stop. Du har steder, du virkelig gerne vil være, sĂĄ du er utĂĄlmodig med vejareglerne, som dikterer en bestemt rækkefølge, hvormed førere gĂĄr frem gennem krydset. Alligevel ved du, at hvis du skulle tønde gennem stopskiltet, vil du sandsynligvis forĂĄrsage en ulykke med de chauffører, der havde den rigtige vej.
 • Fra 1902 til 1903 studerede Woodworth fysiologi i Liverpool, England, med britisk fysiolog Sir Charles Scott Sherrington, en nobelprisvinder fra 1932 for sin forskning i nerve koordinering i styrende kroppsfunktioner. Woodworth vendte tilbage til USA i 1903 og rejoined fakultetet i Columbia.
 • I midten af ​​1800'erne begyndte den tyske fysiolog Johannes P. Muller og fysiker og fysiolog Hermann Ludwig Ferdinand von Helmholtz de første systematiske undersøgelser af sensation og opfattelse. Deres arbejde viste, at fysiske processer underliggende mental aktivitet kunne studeres videnskabeligt. Wundt studerede under Muller og von Helmholtz.
 • I mellemtiden fokuserede Yerkes pĂĄ primat læring og adfærd. Han sĂĄ et behov for at etablere et institut for systematisk undersøgelse af primater. I 1923 og 1924 rejste Yerkes to chimpanser i sit hjem. Han skrev Almost Human (1925) og co-skrev Chimpanzee Intelligence and Its Vocal Expressions (1925) baseret pĂĄ denne oplevelse.
 • De fleste af os har dage, hvor vi ikke føler os selv. Nogle af os har øjeblikke, nogle gange mere end øjeblikke, nĂĄr vi føler sig frakoblet fra vores omgivelser, vores handlinger, os selv. Vi er ankommet til arbejde uden tydelig tilbagekaldelse af drevet hjemmefra. Tager til det mest ekstreme niveau, det er det, som dissociativ identitetsforstyrrelse (DID) føles som hele tiden.
 • Fordi konsekvenserne af spiseforstyrrelser kan være alvorlige, er tidlig diagnose afgørende. Mellem en og to ud af 10 tilfælde af anoreksi fører til døden fra sult, hjertestop, medicinske komplikationer eller selvmord. Spiseforstyrrelser generelt kan forstyrre fysisk og følelsesmæssig vækst hos teenagere og kan føre til for tidlig osteoporose, en tilstand, hvor knoglerne svækkes og er mere modtagelige for brud. øge infertilitet og øge risikoen for miskraber eller smĂĄfødte babyer.
 • Vi alle har stress i vores liv. Mens du ikke altid kan kontrollere de faktorer, der forĂĄrsager stress, kan du styre din reaktion pĂĄ stress. Hvis du tager skridt til at hĂĄndtere stress i dit liv, bliver det lettere at hĂĄndtere symptomerne pĂĄ depression. PĂĄ de følgende sider finder du dokumenterede teknikker til at lære at slappe af.
 • Det store flertal af mennesker med skizofreni viser væsentlig forbedring, nĂĄr de behandles med antipsykotiske lægemidler. Nogle patienter hjælpes imidlertid ikke meget med medicinerne, og nogle synes ikke at have brug for dem. Det er svært at forudsige, hvilke patienter der vil falde ind i disse to grupper og skelne dem fra det store flertal af patienter, der drager fordel af behandling med antipsykotiske lægemidler.
 • Brug ogsĂĄ følgende retningslinjer for at hjælpe dig med at fĂĄ mest ud af din medicin med mindst mulig risiko for problemer. Tag dine lægemidler præcis som angivet. Stop ikke med at tage din medicin, bare fordi du føler dig bedre. Pas pĂĄ medikament bivirkninger og lad din læge vide, hvis du har nogen.
 • Du kan hjælpe din læge med at foretage en præcis diagnose ved at gøre følgende: At være helt ærlig. Lad din sundhedsudbyder vide alt, hvad der kan pĂĄvirke dit helbred, herunder hvordan du bruger rekreative stoffer, sĂĄsom alkohol. At give sĂĄ mange oplysninger som muligt om dit helbred.
 • Lugte er ofte vores første reaktion pĂĄ stimuli. Det advarer os om at ild, inden vi ser flammer. Det gør os tilbageskridt, før vi smager rĂĄtne mad. Men selvom duften er en grundlæggende følelse, er det ogsĂĄ i spidsen for neurologisk forskning. Forskere undersøger stadig, hvordan vi netop opfanger lugtstoffer, behandler dem og fortolker dem som lugt.
 • NĂĄr de fleste mennesker tænker pĂĄ afhængighed, forbinder de ordet med en afhængighed af stoffer som alkohol, tobak eller andre stoffer. Men i de senere ĂĄr har forskere brugt mere og mere tid pĂĄ at studere hvad der er kendt som adfærdsmæssig afhængighed eller et overvældende ønske om at engagere sig i en bestemt adfærd eller handling.
 • Mens intet kan undskylde deres opførsel, er ikke alle berømthedsmeltinger skyldes simpel dĂĄrlig adfærd. Næsten 25 procent af amerikanerne er blevet diagnosticeret med psykisk sygdom (med omkring 22 procent af dem har en alvorlig psykisk sygdom) og en anden anslĂĄet 22 millioner kamp med stofmisbrug [kilde: National Institute of Mental Health; Substance Abuse og Administration af Mental Health Services].
 • Ubehagelige som de mĂĄtte være, mareridt er en vigtig del af drømmen. Mens vores mere behagelige drømme er ansporet af ønsker og ønsker, mareridt er en manifestation af andre fælles følelser som stress og angst. Men ligesom mange drømme er mareridt ikke lige sĂĄ lige frem som de synes. Inden for mareridtens dovne rige er en cigar aldrig en cigar.
 • Spiseforstyrrelser Fakta 1. Spiseforstyrrelser rammer mere end 7 millioner amerikanske kvinder hvert ĂĄr, og 1.000 af dem vil dø af komplikationer af anoreksi nervosa. Op til 80 procent af kvindelige universitetsstuderende har rapporteret binge-spisning, en forgænger til bulimi. Nitten procent af dem, der lider af spiseforstyrrelser er kvinder.
 • Selv de mest organiserede blandt os har en junk skuffe eller et skab fyldt med gamle tøj, sko og andre varer langt forbi deres prime. Hoarders tager dog indsamling til et helt nyt og ofte usundt niveau. Verden har set i fascination de seneste ĂĄr som hoarders er blevet mere udbredt pĂĄ kabel.